Vodice su turističko središte smješteno na svega 11 km od grada Šibenika. Lako su dostupne cestovnim, zračnim ili pomorskim putem. Već 50-tak godina glavna privredna grana Vodica i okolice je turizam koji se ovdje razvio u svoj punini s bezbroj sadržaja u kojima svatko može pronaći onaj koji mu najbolje odgovara.

Vodice turistima nude zanimljivosti tijekom i izvan glavne turističke sezone. Poznati su običaji i događanja u Vodicama za božićne i uskršnje blagdane kao i pokladna veselja. Vrijeme glavne sezone ispunjeno je otvorenjima izložbi, koncertima i festivalima dalmatinskih klapa, klasične glazbe i jazza.

Za sve željne aktivnog odmora, Vodice nude odličnu ponudu, a za one koji vole uživati kod stola neodoljivi su specijaliteti zdrave dalmatinske kuhinje koji se nude u restoranima i konobama.

Kulturno-povijesnih spomenika ima i u gradu i u okolici jer je i vodički kraj bio poprištem izmjena vlasti i civilizacija.

Za sve one kojima će Vodice biti i polazna točka za nova iskustva, odabrat će pravo mjesto iz kojeg će im na dohvat ruke biti mnoge prirodne ljepote: NP Krka, NP Kornati, park prirode Vransko jezero i Sokolarski centar gdje možete upoznati život sokolova i naučiti potrebne vještine za lov sa sokolom.

Posvećujući veliku pažnju okolišu, gosti iz Vodica odnose slike uređenih travnjaka, cvjetnjaka i čistih i uređenih plaža.

www.vodice.hr

www.pdf24.org    Send article as PDF