Primorski gradić Selce smješten je u Kvarnerskom zaljevu u blizini Crikvenice, cca 35 km južnije od Rijeke. Nekada malo ribarsko mjesto, danas Selce bilježi već više od 100 godina turizma te se na turističku kartu Hrvatske upisao kao atraktivna turistička destinacija.

Ugodna, blaga mediteranska klima privlači goste tijekom cijele godine, ljeti svojim plažama, ronilačkim centrom, mnogobrojnim sportovima na vodi, kulturno-zabavnim priredbama i sportskim priredbama, a zimi nudeći liječilišni turizam i centar za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu.

Vrijednost prirodnih luka prepoznali su Rimljani koji su tu izgradili kasnoantičku naseobinu u II stoljeću koja se nalazila na najvažnijim putovima u to doba. Kasnije se kraj razvija kao vinogradarski, maslinarski i ovčarski, te vezuje uz more.

Boravak u Selcu nudi mogućnosti i za velik broj izleta, među kojima treba istaknuti obilazak ostataka frankopanskih kaštela, izlet u Nacionalni park Risnjak, izlet brodom na otok Krk u impresivan gradić Vrbnik i Bašku, kolijevku hrvatske pismenosti, panoramsku vožnju Vinodolskim kanalom, obilazak starog dijela Selca, izlet u Crikvenicu…

www.tzselce.hr

www.pdf24.org    Send article as PDF