Smještena na mjestu gdje Mediteran najbliže dodiruje Europu, u Kvarnerskom zaljevu, Opatija je lako dostupna s kopna autocestom Zagreb-Rijeka ili cestovnim pravcima iz pravca Italije preko Istarskog poluotoka. Prema Opatiji moguće je putovati i željezničkim linijama ili koristiti zračni prijevoz do najbližih aerodroma.

Zaštićena od jakih vjetrova visokom planinom, parkom prirode Učkom, Opatija je odavno razvila cjelogodišnji turizam nudeći ljetni odmor ili uživanje u mediteranskoj klimi kada na kontinentu vlada zima.

Uređeni parkovi od kojih su neki zaštićeni spomenici vrtne arhitekture, iznimna atmosfera koje joj podaruju austro-ugarske ville, nadaleko poznato šetalište uz more Lungo mare i plaže dovode u Opatiju turiste već 160 godina. Sveukupna vrhunska turistička ponuda promovirala ju je u vodeći loklitet za kongrese i seminare.

Opatija se prvi puta spominje u 15. stoljeću kao naselje uz benediktinsku Opatiju Sv. Jakova. Danas broji cca 12.000 stanovnika.

Titula “zdravog grada” Opatiji je kruna ulaganja u kvalitetu života u ovom kvarnerskom gradiću koji nudi i svojim gostima.

www.opatija-tourism.hr

www.pdf24.org    Send article as PDF