Dubrovnik je jedna od najprepoznatljivijih slika Hrvatske, grad jedinstvene političke i kulturne povijesti, upisan u UNESC-ov registar svjetske kulturne baštine zbog svoje spomeničke vrijednosti i ljepote.

Rečenica “Sloboda se ne prodaje za sve blago svijeta” uklesana je u vrata neosvojive dubrovačke tvrđave i sloboda se zaista u ovom gradu nije dala. Stoljećima je bio na oku brojnih osvajača, ali se Dubrovnik ipak uspio političkom umiješnošću izboriti za potpuni oblik samouprave nazivajući se Dubrovačkom Republikom.

Očuvane zidine starog Dubrovnika okružuju jednako dobro sačuvan kompleks grada kojeg čine građevine iz svih perioda gradske povijesti od osnutka u sedmom stoljeću: Knežev dvor, crkva Sv. Vlaha, Katedrala, samostani, zgrada Carine i Vijećnice, Stradun…

Današnji Dubrovnik i njegova okolica nude obilje visokokvalitenih turističkih sadržaja, od razgledavanja zidina i kulturno-povijesnih spomenika, preko iznimne gastro prodaje, festivala i drugih kulturnih događanja od kojih prednjače u svijetu proslavljene “Dubrovačke ljetne igre”, izleta u prirodom očaravajuću okolicu i otočiće, sportske i zabavne vezane uz sunce i more i rekreaciju u mediteranskom okružju.

Svaki kutak Dubrovnika je izniman i već sam po sebi doživljaj, a iz bogatstva sadržaja nitko u Dubrovniku neće ostati neispunjenih očekivanja.

www.tzdubrovnik.hr

www.pdf24.org    Send article as PDF