cities_crikvenica

Crikvenica je na turističkoj karti Europe već dugo poznata i preferirana destinacija. Posjećivale su je mnoge poznate osobe i prilikom odlaska poželjele doći ponovno i vraćale se.

Smještena u Kvarnerskom zaljevu Jadranskog mora, 33 km od Rijeke, Crikvenica je lako pristupačna cestovnim, željezničkim i zračnim prometom.

Naselje datira iz 13. stoljeća iako su prve naseobine ne tom području iz razdoblja Rima. Stoljeća austrijske i mađarske vlasti ostavili su vidljivi “mitteleuropski” trag posebno primjetan u arhitekturi hotela.

Klima ljeti pruža uživanje u moru i suncu, a tijekom godine turisti uživaju u blagodatima koje donose vjetrovi i okružje Mediterana. Moderna saznanja i vrednovanje lokalnih klimatskih obilježja potaknuli su u Crikvenici izgradnju zdravstvenih objekata i ustanova.

Posjetiteljima Crikvenice na raspolagnju su brojni sportski sadržaji na kopnu i moru, jednako kao i zabavni sadržaji: koncerti, izložbe, tradicionalne večeri…Rekreativni sadržaji aktualni su cijele godine, a od posebnog je značaja 8 kilometara duga šetnica lungomare kako za šetače tako i za bicikliste.

www.tzg-crikvenice.hr

www.pdf24.org    Send article as PDF