TRAJTIMI I SYVE

Korrigjimi laserik i dioptrisë

Qëllimi i trajtimit të miopisë me laser ekscimer është një ndryshim i menjëhershëm në aftësinë thyerjes së syrit me largimin sipërfaqesore të indit corneal me PRK ose procedurën LASIK.

Procedura e PRK (Keraktektomia fotorefraktive) tani mund të quhet një procedurë standarde. Përmes metodave më të përparuara me ultraze dhe video mjeket masin gabimin e thyerjes te presionit intraokular, trashësisë korneal dhe formës së strukturës e shtresës sipërfaqësore dhe madhësinë (gjatësi) të syrit. Retina shqyrtohet përmes rritjes (zgjerimit) të irisit.

Kirurgjia e menjëhershëme me lazer është e bazuar në mijëra operacionet të kryera më parë. Para procedures në kompjuter futen informacionet e nevojshëm në lidhje me pacientin. Pas një pushim dhe vënës se mbrojteseve mbi sy operimi është përfunduar dhe pason kontrolla diten e neserme. Pas operacionit pacienti shkon në shtëpi. Rezultatet e procedurës kirurgjike PRK për -8, 00 DPT janë shumë të mira.

LASIK (Laser in-situ keratomileusis) është një metodë shume e përshtatshëm për sytë dritëshkurtër gjithashtu edhe per ato largpamëse. Kirurgjia LASIK ne sy do të thotë një operacioni direkt në korne. Bëhet nje prerje e vogël e indeve në korne lazeri i largon indet rreth kornese dhe pastaje kthen ne poztein e njejte. Ndryshe nga metodat standarde metodë PRK LASIK është e përshtatshëme për miopet dhe për ate me sy largpamësi.

Cijena(stand. LASIK): 1715 €

Cijena(stand. PRK): 1715 €

Cijena(advanced Wavefront LASIK): 1850 €

Cijena(advanced Wavefront PRK): 1850 €

Cijena(IntraLase stand.LASIK): 1980 €

Lentat intraokulare

Lenta intraokulara ose IOL është një lente e vogël e bërë nga polimeri -i butë silikoni ose akriliku, operacioni bën zëvendësimin e lentes natyrore të syrit.

Duke futur një numër të implanteve të ndryshme për të lejuar pacienteve nje shikim të shkëlqyer duke përfshirë implantet multifokale nga ReZoom, Crystalens HD, Acrylisu.

Transplantimi i kornesë – keratoplastike

Dallimin midis keratoplasti lamelor dhe depërtuese

Terapia post-operative është shumë kërkuese dhe kërkon kohë. Suksesi afatgjatë i operacionit është ndoshta më i varur nga kujdesi post-operativ se teknika operative.

Vitrektomia

Teknika mikro-kirurgjike në të cilin instrumente të veçanta veprojnë me sëmundje të ndryshme te retinës shumë nga të cilat deri pak vite më parë ishin konsideruar të jenë te paoperueshëme.

www.pdf24.org    Send article as PDF