ORTOPEDIA

Ndërhyrja në ijë dhe legen

ortopedija2

Artroplastika në ijë dhe nyje artificiale – proteza përbëhet nga tri pjesë: bartësit, legenit dhe rruazave. Disa pjesë janë në dispozicion në madhësi dhe material të ndryshme dhe I përshtaten trupit sa më mirë të jetë e mundur. Bartesi është bërë zakonisht me material nga titani dhe kobalti / kromi.

Bartesi është bërë nga polietileni metalik, i gjithë sistemi mund t i bashkangjitet eshterave me ngjites por ka segmente që nuk janë të sigurt me ngjitje. Protezat që janë të bashkangjitur lejojne shërim më të shpejtë dhe kohe më te shkurtër që të kthehen veprimtarive normale. Proteza pa ngjites lejonë formimin e strukturës së re të eshtrave dhe për këtë arsye ka një shërim më të gjatë. Ata janë të ndërtuar për pacientë të rinj me masë të fortë ashtërore.

Materialet janë biokompatibile dhe anti- korrozive, anti- degjeneruar dhe nuk gërryhen me kalimin e kohës.

Rimëkëmbja në shtëpi përfshin ndihmën në shtëpi për shkak të lëvizshmërisë të kufizuar, disa javë pas operacionit prej shtëpisë.

 • Reartoplastika – ri- instalimit i nyjes
 • Artroskopi në ijë
 • Nxjerrja alenteze – heqja e materiale osteosintetik
 • Osteotomia korrigjuese

Cijena(umjetni kuk): 4560-5100 €

Cijena(artroskopija kuka): 1650 €

Operimet në zonën e gjurit

ortopedija1

Artroplastika në gju – nyje artificiale, mund të arrihet zëvendësim i pjesshëm ose i plotë i nyjes e cila rikthen lëvizshmëri tërësisht ose në një pjese të madhe: zëvendësimi i nyjes se dëmtuar nga njëra anë dhe zëvendësimi zakonisht brendshme të plotë të sipërfaqeve të përbashkëta që është i veshur apo nyje e zevendesuar e përbashkët të shkatërruara plotësisht për shkak të konsumit apo lëndimit.

 • Rearoplastika osteotomia korrigjuese në gju – ri- instalimit i nyjes
 • Artroskopia në gju
 • Nxjerrja alenteze – heqja e materialit osteosintet
 • Osteosinteza – fiksim i brendshëm i thyerjes
 • Osteotomia korrigjuese

Procedura kryhet nën anestezi të përgjithshme, lokale dhe zgjate 1.5 -2.5 orë. Rezultatet përfundimtare dhe stabiliteti varen nga kujdesi pas procedures kur ju duhet të mësoni se si të përdorin një zëvendësues dhe bartni gradualisht.

Cijena(artroplastika totalna): 5310 €

Cijena(artroplastika parcijalna): 4840 €

NDËRHYRJA NË SHPATULL DHE KRAHUN E SIPËRM
 • Artroplasti ne shpatull – nyjes artificiale
 • Reartoplastika – ri- instalimi i nyjes artificial
 • Artroskopia në shpatull
 • Osteosinteza – fiksim i brendshëm i thyerjes

Cijena(artroplastika totalna): 5330 €

Cijena(artroplastika parcijalna): 4690 €

ZËVENDËSIMI I DISKUT NË SHPINË

Procedura kryhet nën anstezi të përgjithshme: disku kurrizor largohet dhe zëvendësohet me proteza të përbërë nga metali, plastika dhe fiksuar për rruazat.

Prolaps disku në një rruazë të vetme dhe ndryshe rruazat e shëndetshme është një parakusht i rëndësishëm për instalimin e diskut artificial kurrizor. Rruaza nuk duhet të tregojë ndonjë lloj degjenerimi. Një person nuk duhet të jetë mbi peshë dhe të mos vuajnë nga osteoporoza ose skolitiza.

Operacioni zgjat 3-6 orë dhe pacienti qëndronë në spital 2-5 ditë. Në shumicën e rasteve lëvizshmëria kthehet që në ditën e parë. Në rastin e instalimit të implantit në pjesen qafore te shpines gjatë 6 muajve të parë pas operacionit është i rekomanduar që të veshin një unazë të butë ne qafë dhe mbështetja e mesit është e rekomanduar që të veshin një korse mbështetës për 6 javë.

Shërimi përfshin terapi të rregullt fizike për të forcuar shtyllën kurrizore që ushtrime per shtrirjen e këmbëve.

Cijena: 15100 €

PROCEDURAT E TJERA
 • Vertebro-plastika
 • Trajtimi i lëndimeve sportive
 • Kirurgjia e shputës
 • Ortopedia rigjeneruese dhe inxhinieria e indeve

Cijena(dekompresija živca): 1100 €

www.pdf24.org    Send article as PDF