DENTALNA MEDICINA

ZUBNI IMPLANTATI

implantologija

 

Najbolji način nadomještavanja izvađenog zuba je ugradnja IMPLANTATA na njegovo mjesto. Implantati se stavljaju u kost malom kirurškom intervencijom koja traje otprilike pola sata i koja nema nikakvog rizika niti velikih bolova iza zahvata. Stavljeni implantat postaje novi nosač navlake, mosta ili retencija za zamjenu ili lakše nošenje proteze.

Osnovni kriterij za stavljanje implantata je IMATI DOVOLJNO KOSTI. Danas, ako kosti nema dovoljno, uspješno ju stvaramo malom kiruškom intervencijom, augmentacijom kosti i po potrebi sinus liftingom.

Implantate možemo ugrađivati u kost na 2 načina:

klasičnom malom kiruškom intervencijom

3D navođenom implantacijom bez kirurgije rezova i šavova

Cijena: 1000 €

LJUSKICE I LAMINATI

implantologija

Ljuskice su porculanske ljuske koje se izrađuju nakon minimalnog brušenja samo prednje stijenke zuba i cementiraju specijalnim cementima na zub. Izrađuju se u zubnom laboratoriju press tehnikom ili kompjuteriziranom CAD/CAM tehnologijom. Stavljaju se kada je na prednjim zubima potrebno promijeniti: oblik, boju, položaju zuba, laganu ortodontsku anomamaliju.

Uvjet je da zubi nisu prejako uništeni od karijesa, tj. da nemaju velike ispune.

Rezultat stavljanja ljuskica je izuzetno velika estetska promjena osmjeha pacijenta sa minimalnim brušenjem prirodnog zuba i velikom trajnosti takvog rada.

Laminati (lumineers) – NON PREP TEHNIKA – su ljuskice koje se stavljaju na zube tehnikom cementiranja bez prethodnog ikakvog brušenja zubi. Stavljamo ih kad želimo lagano povećati volumen zubi i osmjeha i njima korigirati formu, loš položaj ili boju zuba.

Cijena: 450 €

ISPUNE

Današnji kompozitni estetski materijali po svojoj kvaliteti mogu u potpunosti zamijeniti amalgam. Oni imaju bolju kemijsku vezu sa zubom, a njihova estetika je kao da zub nikada nije popravljan.

Zdrava, biokompatibilna dentalna medicina (Holistic Dentistry) predlaže porculanske “inlaye” i “onlaye” koji će na najbolji mogući način kvalitetom, čvrstoćom i izuzetnom estetikom nadoknaditi dio zuba koji nedostaje. Oni se izrađuju u laboratoriju na temelju otiska zuba u ordinaciji i cementiraju specijalnim, vrlo transparentnim cementima u boji zuba. Prednosti su “inlaya” i “onlaya” da je rezultat novi predivno estetski i funkcionalno rekonstruiran zub bez dodatnih brušenja osim onoliko koliko je zahtjevao karijes.

Cijena: 40-70 €

PROTETIKA

protetika

 

Nudimo izrade svih vrsta protetskih radova, danas sa naglaskom na bezmetalne navlake i mostove, protetiku na implantatima, protetiku bezubih čeljusti na 4 implantata All–on–four i sve vrste proteza.

CAD/CAM BEZMETALNA PROTETIKA svakim danom sve više zamjenjuje metal-porculanske navlake i mostove. Takva protetika izrađuje se kompjuteriziranim sustavom u laboratoriju iz nekoliko vrsta materijala koje biramo prema tome što želimo postići: estetiku, transparentnost ili čvrstoću: cirkon, E-Max, staklo / porculan.

Prednosti kompjuterizirane bezmetalne protetike: nema metala, visoka estetika, preciznost izrade, biokompatibilnost.

ORTODONCIJA

Danas je ortodontsku terapiju moguće vršiti kod pacijenata svake životne dobi, a ne samo kod djece. Ona je ponekad nužna kod odraslih da bih se uopće kvalitetno i sa što manje brušenja mogao izvesti protetski rad ili kod pomaknutih zubi uslijed paradentoze.

Ortodontsku terapiju vršimo:

mobilnim aparatićima

fiksnim aparatićima estetskim bravicama u boji zuba

nevidljivom ortodoncijom prozirnim alignerima ORTHOCAPS

ENDODONCIJA

Endodoncija podrazumijeva liječenje zubnih kanala, vađenje živca ili u ekstremnim slučajevima vađenje korijena zuba. Radi se prije svega o tretiranju tzv. zubne pulpe koja se nalazi u samom kanalu zuba, dok se pak kanal nalazi u svakom korijenu.

Terapija korijenskog kanala je najčešći postupak. Liječenje upale zuba podrazumijeva uklanjanje zubnog živca i temeljito čišćenje kompletnog korijenskog kanala. Nakon dezinfekcije kanala, radi se punjenje kanala trajnim ispunama kako bi se spriječilo buduće prodiranje bakterija u unutrašnjost korijena.

IZBJELJIVANJE ZUBI

Izbjeljivanje zubi lampom i gelom na bazi vodikovog peroksida je danas u svijetu sigurno najefikasniji i najmanje štetan način izbjeljivanja zubi

Švicarski sustav koji danas primjenjujemo nije NIMALO štetan za caklinu, ne boli tijekom izbjeljivanja i daje izvanredne rezultate.

Lagana preosjetljivost nakon izbjeljivanja kod istrošenih zubi ili povučene gingive može se javiti, ali traje svega sat, dva i vrlo je blaga i rijetka.

Cijena: 100 €

www.pdf24.org    Send article as PDF